Stuc of

renovlies

9

Renovlies is veelal goedkoper dan stucen

Wanneer u kiest voor renovlies op de behangklare wanden of gipswanden van uw nieuwbouw huis, bent u goedkoper uit dan met traditioneel stucwerk.

9

Renovlies voor nieuwbouw

Renovlies is een sterk soort behang dat de scheuren bij (nieuwbouw)woningen op kan vangen. En ook al is het behang, er zijn geen naden te zien.

9

Renovlies is schilderbaar

Renovlies is gemakkelijk te schilderen in iedere gewenste kleur. U kunt hiervoor kiezen om dit zelf te doen, of u laat het over aan de professional.

Renovlies of stuc

Renovlies of toch ouderwets stucwerk, het is een dilemma waar veel huiseigenaren voor komen te staan. Iedereen lijkt een andere mening te hebben. Alhoewel veel bewoners van nieuwbouwwoningen gebruikmaken van renovlies behang, is toch nog niet iedereen overtuigd. De ene beweert dat renovlies veel meer voordelen heeft terwijl de ander toch nog zweert bij stucwerk. Dus wat zijn precies de verschillen, en welke voor- en nadelen komen hierbij kijken?

 

Voordelen en nadelen van stucwerk

Veel mensen zien stucwerk als de perfecte afwerking voor muren en plafonds. Stucwerk zorgt namelijk voor een extreem strakke afwerking, dat zal niemand ontkennen. Het geeft een moderne uitstraling en is bovendien eenvoudig te herstellen in geval van beschadigingen. Nadelen van stucwerk kunnen zijn de prijs, en de tijd die het in beslag neemt.

De muur heeft een goede voorbehandeling nodig, het gips moet gemaakt worden en de muur moet gladgestreken worden. Het inhuren van een professional die al deze zaken voor u in orde maakt, brengt ook de nodige kosten met zich mee.

Wellicht is het dan toch het overwegen waard om u eens te verdiepen in de mogelijkheden die renovlies behang te bieden heeft?

Voordelen en nadelen van renovlies

Een alternatief voor stucwerk dat steeds populairder wordt is het gebruik van renovlies behang. Renovlies wordt vaak gebruikt in nieuwbouwwoningen en dit heeft diverse redenen. Om te beginnen is het eenvoudig en snel aan te brengen, wat resulteert in lagere arbeidskosten. Daarnaast is het materiaal op zich voordeliger in vergelijking met bijvoorbeeld stucwerk. Renovlies is brandveilig en zorgt voor een goede afwerking.

U heeft ongetwijfeld wel gehoord van de beweringen dat renovlies het effect van stucwerk nooit kan evenaren. Echter stellen wij liever dat dit een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur is.

Een vraag die vaak rijst; is renovlies naadloos? In tegenstelling tot beweringen die vaak worden gedaan is het absoluut wel mogelijk om een naadloos resultaat te creëren met renovlies behang. Echter is het hiervoor wel noodzakelijk dat het renovlies behang door een professionele vakman wordt geplakt. Laten we eens gaan kijken waarom renovlies plakken door een vakman zo belangrijk is.

Vraag een offerte aan