Glasvlies of

renovlies

9

Renovlies is veelal goedkoper dan stucen

Wanneer u kiest voor renovlies op de behangklare wanden of gipswanden van uw nieuwbouw huis, bent u goedkoper uit dan met traditioneel stucwerk.

9

Renovlies voor nieuwbouw

Renovlies is een sterk soort behang dat de scheuren bij (nieuwbouw)woningen op kan vangen. En ook al is het behang, er zijn geen naden te zien.

9

Renovlies is schilderbaar

Renovlies is gemakkelijk te schilderen in iedere gewenste kleur. U kunt hiervoor kiezen om dit zelf te doen, of u laat het over aan de professional.

Verschil tussen renovlies en glasvlies

Veel mensen verwarren renovlies met glasvlies, en dit is niet geheel zonder reden. Beide behangsoorten lijken namelijk veel op elkaar en het verschil is vaak maar moeilijk te zien. Maar hoe komen we er dan toch achter wat het verschil is tussen renovlies behang en glasvliesbehang? Hiervoor dienen we beide soorten nader onder de loep te nemen. Laten we daarom om te beginnen eens gaan kijken naar de eigenschappen van glasvlies.

 

Wat is glasvlies?

Glasvliesbehang toont qua uiterlijk veel gelijkenissen met renovlies. Toch is het niet hetzelfde. Glasvliesbehang wordt namelijk gemaakt van glasvezel. Net als renovlies behang geeft het een egaliserende uitstraling. Echter zijn er ook verschillen. In tegenstelling tot renovlies, is glasvlies een zeer dunne behangsoort waarbij vaak sprake is van licht reliëf. Het verbergt kleine scheurtjes in de wand en wordt snel één met de muur. Echter betekent dit ook dat glasvlies lastig te verwijderen is.

Glasvlies is minder sterk dan renovlies, en daardoor minder geschikt als vervanging van stucwerk. De stevigheid en langere levensduur van renovlies maakt dat dit materiaal wel geschikt is.

Waarom renovlies in plaats van glasvlies?

Ondanks de goede dekking en het egaliserende effect van glasvlies, gaat onze voorkeur toch sterk uit naar renovlies. Renovlies is een stuk steviger en daarmee beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Het is goedkoop, snel geplakt en heeft bovendien een langere levensduur dan andere behangsoorten.

De langere levensduur maakt dat renovlies absoluut de duurzame keuze is op het gebied van afwerking in uw woning. Wilt u ook uw steentje bijdragen aan het verduurzamen van de samenleving? Kies dan voor renovlies behang in uw nieuwe woning.

Vraag een offerte aan