Wat is

renovatievlies

9

Renovlies is veelal goedkoper dan stucen

Wanneer u kiest voor renovlies op de behangklare wanden of gipswanden van uw nieuwbouw huis, bent u goedkoper uit dan met traditioneel stucwerk.

9

Renovlies voor nieuwbouw

Renovlies is een sterk soort behang dat de scheuren bij (nieuwbouw)woningen op kan vangen. En ook al is het behang, er zijn geen naden te zien.

9

Renovlies is schilderbaar

Renovlies is gemakkelijk te schilderen in iedere gewenste kleur. U kunt hiervoor kiezen om dit zelf te doen, of u laat het over aan de professional.

Wat is renovatievlies

U hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van de term renovatievlies. Maar wat is renovatievlies nu eigenlijk? Het antwoord is wellicht minder spannend dan u had verwacht. Renovlies is namelijk simpelweg de afkorting van renovatievlies. Het is dus exact hetzelfde. Er zijn veel diverse soorten renovatievlies, of renovlies, op de markt verkrijgbaar. Laten we deze soorten en de onderlinge verschillen eens met elkaar bekijken. 

Welk renovlies behang?

Er zijn diverse soorten renovatievlies verkrijgbaar. Het onderlinge verschil zit hem voornamelijk in de dikte. De geschikte dikte voor uw muren is volledig afhankelijk van de staat van de muur en uw persoonlijke wensen. Dus welk renovlies behang is geschikt voor uw woning? Onderstaand bespreken we de verschillende varianten waaruit u kunt kiezen.

 

Renovlies dikte 150 gram

Glasvliesbehang toont qua uiterlijk veel gelijkenissen met renovlies. Toch is het niet hetzelfde. Glasvliesbehang wordt namelijk gemaakt van glasvezel. Net als renovlies behang geeft het een egaliserende uitstraling. Echter zijn er ook verschillen. In tegenstelling tot renovlies, is glasvlies een zeer dunne behangsoort waarbij vaak sprake is van licht reliëf. Het verbergt kleine scheurtjes in de wand en wordt snel één met de muur. Echter betekent dit ook dat glasvlies lastig te verwijderen is.

Glasvlies is minder sterk dan renovlies, en daardoor minder geschikt als vervanging van stucwerk. De stevigheid en langere levensduur van renovlies maakt dat dit materiaal wel geschikt is.

 

Renovlies dikte 200 gram

Een tweede veelvoorkomende behangsoort is renovlies met een dikte van 200 gram. Deze variant is geschikt voor muren die beschadigingen hebben opgelopen en dus wat extra bescherming nodig hebben. Om dergelijke muren mooi glad te krijgen adviseren wij u het gebruik van renovlies dikte 200 gram.

Bent u dus de eigenaar en/of bewoner van een wat oudere woning, waar de muren reeds aardig wat te verduren hebben gehad? Kies dan voor renovlies dikte 200 gram voor het allerbeste resultaat.

Extreem dun renovlies

In de meest winkels vindt u ook dunner renovlies, dan gaat het vaak om renovlies dikte 120 gram. Deze is echter voor de meeste muren niet geschikt. Het helpt namelijk niet zo zeer om oneffenheden te verbergen. Renovlies dikte 120 gram is echter wel geschikt om een ondergrond schilderklaar te maken.

Heeft u thuis een ruimte waarvan de muren zo goed als egaal zijn, maar waar u graag een geschikte ondergrond voor wenst om eenvoudig te kunnen starten met schilderen? Dan is renovlies met dikte 120 gram wellicht een optie voor u.

Extreem dik renovlies

Ook vindt u in diverse bouwmarkten dikkere varianten renovlies behang, zelfs nog dikker dan de renovlies dikte 200 gram. Zo zijn er varianten met een dikte van wel 280 of 300 gram. Waarvoor zijn deze dikkere varianten geschikt?

Dik renovlies behang is voornamelijk geschikt voor ruwere oppervlakken. Het aanbrengen van deze behangsoort vraagt om speciale lijm en is een stuk uitdagender dan het aanbrengen van dun renovlies behang. Echter kunt u vertrouwen op uw specialist voor het aanbrengen van iedere soort renovlies behang.

Vraag een offerte aan